Top
 
Trainstation 073

HYROX: de nieuwe fitnessrevolutie

Direct naar

Gratis proefles

Het is tijd om jezelf op de proef te stellen. Geef alles wat je hebt en push jezelf tot het uiterste: HYROX is dé nieuwe fitness-competitie voor de ultieme sportliefhebber. Op deze pagina vertellen we je meer over deze uitdagende sport én kun je direct een proefles inplannen om jezelf klaar te stomen voor je eerste HYROX-competitie.

Wat is HYROX?

Een race waarbij je hardlopen en krachttrainingen met elkaar afwisselt: dat is HYROX. Tijdens een HYROX-evenement doen alle deelnemers dezelfde oefeningen op hetzelfde parcours. Hierbij wissel je hardlopen en functionele krachtoefeningen af – met als doel om de hele serie er zo snel mogelijk doorheen te rammen.

Bij een HYROX-evenement zijn er tien verschillende categorieën waarin de deelnemers het tegen elkaar opnemen. De afstanden zijn in iedere categorie hetzelfde, alleen het gewicht is anders. Afhankelijk van jouw geslacht en gewicht worden de gewichten bepaald. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk een hele reeks oefeningen afrondt. Degene die de snelste tijd neerzet, wint.

Dit doe je individueel, in duo’s of in relay-vorm (4 mannen, 4 vrouwen, of 2 mannen en 2 vrouwen). Jong en oud, beginner of pro: iedereen kan meedoen met een HYROX-event. Maar om ervoor te zorgen dat je geen blessures oploopt en de beste tijd neerzet, is het slim om vooraf te trainen. Boek daarom je eerste proefles HYROX bij TrainStation073.

Boek een HYROX-proefles

Hoe ziet het HYROX parcours eruit?

Een HYROX-parcours is altijd hetzelfde. Je loopt 8 rondes van 1 kilometer – die je afwisselt met 8 functionele cardio- en krachtoefeningen. De oefeningen zijn de ski-ergometer, sledpush- en pull, burpee broadjumps, roeien, farmerwalks, sandbag lunges en wallballs. We vertellen je meer over deze oefeningen:

Ski-ergometer

De ski-ergometer is een fitnessapparaat dat de beweging van langlaufen simuleert. Je gaat op het apparaat staan en gebruikt de handgrepen om een vloeiende beweging naar beneden te maken – die vergelijkbaar is met het skiën op sneeuw. Het is een effectieve cardiotraining die meerdere spiergroepen activeert – waaronder je benen, armen en core. De weerstand kan worden aangepast om de intensiteit van de training te regelen.

Sled push

Bij de slee-pushoefening duw je een zware slee over een bepaalde afstand. Deze functionele krachtoefening richt zich op het versterken van de spieren in je onderlichaam, waaronder de quadriceps, hamstrings, bilspieren en core-spieren.

Sled pull

Bij deze oefening trek je een zware slee over het parcours. Deze functionele oefening richt zich op het versterken van de achterste keten van spieren, inclusief de hamstrings, bilspieren en rugspieren. Je verbetert je kracht, stabiliteit en coördinatie van je lichaam.

Burpee broad jumps

Hier begin je met een burpee, waarbij je naar de grond zakt, een push-up doet en dan explosief omhoog springt. Na de sprong voer je vervolgens een brede sprong (broad jump) uit, waarbij je horizontaal voorwaarts springt met gestrekte benen. Het combineert de intensiteit van burpees met de explosieve kracht van broad jumps, waardoor het een effectieve full-body oefening is die kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie verbetert.

Roeien

Deze oefening voer je uit op de roeimachine. Tijdens de oefening simuleer je de roeibeweging, waarbij je met je benen afzet, je rug naar achteren buigt en vervolgens de armen naar voren trekt. Deze beweging traint meerdere spiergroepen, waaronder benen, rug, armen en core – en biedt een effectieve full-body workout.

Farmer walks

Bij farmer walks houd je in elke hand zware gewichten vast, zoals dumbbells of kettlebells. Je loopt met beide gewichten een bepaalde afstand. Hiermee versterk je je grip en train je de spieren in je rug, schouders en benen.

Sandbaglunges

Bij sandbag lunges draag je een zandzak op de schouders en maakt voorwaartse lunges, waarbij je ene been naar voren wordt gebracht terwijl je andere naar achteren gaat. De zandzak voegt extra weerstand toe aan de oefening, waardoor het een effectieve manier is om de beenspieren, bilspieren en core te versterken.

Wallballs

Bij wallballs sta je voor een muur en voert een squat uit terwijl je een medicijnbal vasthoudt. Na de squat kom je in een dynamische beweging omhoog en gooit de bal tegen de muur, om deze vervolgens op te vangen. Deze oefening combineert kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Hiermee train je je benen, billen, rug, schouders en armen.

Het is belangrijk om alle HYROX-oefeningen goed uit te voeren. Niet alleen om te zorgen dat je goed finisht, maar ook om eventuele blessures te voorkomen. Bij TrainStation073 hebben we alle apparaten in huis én trainers met de juiste kennis om jou klaar te stomen voor je eerstvolgende HYROX-event.

Boek een HYROX-proefles

Hoe is HYROX ontstaan?

HYROX is in 2017 ontstaan in Duitsland. De Duitser Christian Toetzke is één van ‘s werelds meest succesvolle organisatoren van race-evenementen. Samen met Moritz Fürste – driemaal een Olympisch medaillewinnaar en wereldkampioen hockey – heeft hij de handen ineen geslagen om van HYROX een succes te maken. Inmiddels heeft HYROX veel bekendheid in Europa én Amerika, waardoor deze sport is uitgegroeid tot de grootste indoor fitnessrace wereldwijd.

Power Station

HYROX training bij TrainStation

TrainStation 073 is dé plek in Den Bosch waar je traint voor het HYROX-evenement. Hier vind je een groot aanbod aan apparatuur, gewichten en benodigdheden om jezelf klaar te trainen.

Naast alle apparatuur, gewichten en benodigdheden bieden we je nog veel meer: TrainStation 073 is een community waar jij werkt aan je sportieve doelen. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops, evenementen en trainingssessies onder begeleiding van ervaren trainers. We helpen je je kracht- en uithoudingsvermogen te verbeteren en streven samen met jou naar je best behaalde prestatie.

De sfeer is energiek, gezellig en we zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft. Plan een proefles bij TrainStation 073 en ontdek wat HYROX-training bij TrainStation jou te bieden heeft!

FUN Station
Boxing Station
Ik wil een proefles volgen

TRAINSTATION 073

Leden aan het woord

Dit zeggen anderen over onze sportschool in Den Bosch

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Geert

Dagma

Arno

Robert

Geert

Dagma

Arno

Robert