Top
 
Trainstation 073

Cardiotraining sportschool

Direct naar

Gratis proefles

Of je fit wilt worden, een paar kilo eraf wilt of van je gezondheid prioriteit maakt:  cardiotraining in de sportschool is een belangrijk onderdeel van een vaste sportroutine. Met cardiotraining verbeter je niet alleen je conditie, je behoedt jezelf ook tegen nare hart- en vaatziekten. Daarbij maak je extra endorfine aan, een stofje dat ook wel het ‘gelukshormoon’ wordt gevoel. Niet gek dat je na een goede cardiotraining in de sportschool een stuk vrolijker naar buiten loopt. Daarnaast zijn er nog een aantal andere redenen om je cardiotraining niet over te slaan. Wij inspireren je graag met wat verschillende cardiotrainingen.

Wat is cardiotraining in de sportschool?

Traplopen op kantoor, het rennen voor de trein of het fietsen tegen de wind in: ook tijdens deze dagelijkse bezigheden voer je onbewust cardiotraining uit. Hierbij focus je op het versterken van het hart- en vaatstelsel. Dit stelsel staat beter bekend als het cardiovasculaire systeem.

Tijdens een cardiotraining verhoogt je hartslag waardoor je ook calorieën verbrandt tijdens je rustmomenten. Je kunt je cardiotraining in de sportschool uitvoeren door middel van intervaltraining, duurtraining of recreatieve cardio op lagere intensiteit.

De voordelen van cardiotraining

Heb je een belangrijk tentamen of een cursus op de planning staan? Ook dan is cardiotraining een lifehack voor jou. Cardiotraining helpt je namelijk niet alleen bij het afvallen en het verkleinen van de kans op hart- en vaatziekten, ook draagt het een steentje bij aan de ontwikkeling van zowel je korte- als lange termijn geheugen.

Cardiotraining zorgt voor een grotere zuurstofcapaciteit. Hoe groter die zuurstofcapaciteit is, hoe meer energie je hebt om je dag door te komen. Ook verhoogt je bloedvolume, waardoor je lichaams sneller herstelt en er meer zuurstof door je lichaam wordt getransporteerd.

De voordelen van cardiotraining in de sportschool:

  • Je valt sneller af;
  • Bouwt meer conditie op;
  • Verbetert je lange- en kortetermijngeheugen;
  • Krijgt meer energie;
  • Houdt krachtoefeningen langer vol;
  • Krijgt meer focus gedurende je dag;
  • Het verkleint de kans op hart- en vaatziekten.

Je bent niet de enige die cardiotraining in de sportschool het liefst overslaat. Toch raden we je aan cardiotraining in je schema toe te voegen. Door je conditie op peil te houden, houd je je krachttraining langer vol en smijt je binnen no-time zware schijven door het dak.

Cardio-oefeningen die je zelf kunt uitvoeren in de sportschool

De timer op tien minuten, helling op standje ‘Himalaya’ en een hoge snelheid op de loopband: starten maar met die cardiotraining! Iets waar de meerderheid van de krachttrainers geen groot fan van is. Juist daarom hebben we wat verschillende oefeningen bij elkaar gezocht om jouw cardiotraining in de sportschool zo variabel mogelijk te maken. We zetten ze op een rijtje:

 

Cardio-oefening #1: Burpees

Tijdens deze oefening sta je recht overeind. Zak in een squat positie naar de grond. Wil je de squat positie op de juiste manier uitvoeren? Ga dan door je knieën alsof je gaat zitten. Zet je handen neer op de grond om vervolgens met je benen naar achteren te springen: ja, je ziet het goed. Je staat nu in een plank. Spring terug naar voren om terug te keren naar je beginpositie. Wil je het jezelf extra moeilijk maken? Maak nog een sprong en tik met je handen je knieën aan. Herhaal hierna de oefening.

 

Cardio-oefening #2: Mountain climbers

Met mountain climbers werk je aan je conditie én het versterkt je core. Ready? Neem dezelfde positie aan als tijdens een push-up. Span je buikspieren aan en zorg ervoor dat je rug recht blijft. Trek om en om je knie naar je borst toe. Hoe meer tempo je maakt, hoe meer calorieën je verbrandt.

 

Cardio-oefening #3: Touwtje springen

Met touwtje springen zit je hartslag binnen no-time enorm hoog. Niet voor niets gebruiken veel boxers het als warming up: het is een effectieve manier om snel de conditie te vergroten. Probeer dan variatie in je sprongen te maken. Zwaai kruislings, probeer tijdens het springen te knieheffen of laat het touw dubbele rondjes maken tijdens één sprong.

Een cardiotraining in de sportschool op maat aanvragen? Boek bij Trainstation 073 in Den Bosch je proefles.

Vraag een gratis proefles aan
Power Station

Cardiotraining in de sportschool bij Trainstation 073

Ben je nog geen fan van cardiotraining in de sportschool? Trainstation 073 heeft nog tal van andere cardiotrainingen voor je klaarstaan. Zo bieden we verschillende soorten cardiotrainingen aan in groepsverband.

 

Cardiotraining in ons boxing station

Ga voor een full body workout in onze boxing station. Niet alleen geeft het je een (letterlijke) kick en zelfvertrouwen, ook kun je zo al boxent je cardiotraining in de sportschool voltooien. Hebben we je interesse? Check gelijk het rooster en sluit aan bij de Fit Boxing, Kickboxing of BoxingStation Workout les.

 

Cardiotraining in ons fun station

Sport je liever in teamverband? Neem je sportbuddy mee naar onze Fun Station en voltooi je cardiotraining in de sportschool door deel te nemen aan één van onze balsporten. Speel je liever tennis, voetbal, basket- of volleybal? Bij Trainstation 073 kan het allemaal.

 

Cardiotraining afwisselen met krachttraining

Bij ons calisthenics rek combineer je cardio met kracht. Dit zijn oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht uitvoert. De volgende oefeningen kun je hier uitvoeren:

  • Australian pull ups: met deze variant van de pull-up werk je rustig naar de echte pull-up toe. Zo wijs je met je rug richting de grond onder een horizontale stang. Plaats beide handen wat breder aan de stang, ongeveer op schouderbreedte. Vervolgens trek je je borst richting de stang en zak je gecontroleerd terug naar je startpositie. Hoe lager de stang is, hoe zwaarder de pull-up.
  • Dips: Hiervoor gebruik je twee parallelle stangen. Ga tussen de stangen in staan en doe je benen van de grond. Vervolgens rust al het gewicht op je armen. Zak gecontroleerd naar beneden zonder de grond te raken en kom ook zonder de grond te raken weer omhoog. Herhaal dit tot je niet meer kan.
  • Leg-raises: Ook hiervoor heb je een parallelle stang nodig. Ga in dezelfde positie staan als bij de dips. Nu kom je niet met je hele lichaam naar beneden, maar laat je alleen je knieën zakken en worden deze vervolgens weer terug naar je lichaam gebracht.

Alle lessen in de Funstation zijn terug te vinden in het online rooster. Of je nu voor cardiotraining in de sportschool, een groepsles of het calisthenics rek komt: wij zien je graag terug bij Trainstation 073!

Behaal je sportieve doelen bij Trainstation 073

Trainstation 073 daagt je uit om het onderste uit de kan te halen en te trainen als nooit tevoren. Train alleen of in groepsverband, onder leiding van echte professionals. Ben je op zoek naar een fysiotherapeut, een yogadocent of voedingsdeskundige? Ook dan en je bij ons aan het juiste adres.

We hopen je snel te verwelkomen bij Trainstation 073!

FUN Station
Boxing Station
Vraag een proefles aan

TRAINSTATION 073


Leden aan het woord

Dit zeggen anderen over onze sportschool in Den Bosch

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Geert

Dagma

Arno

Robert

Geert

Dagma

Arno

Robert