Top
 
Trainstation 073

Hyrox Den Bosch

Direct naar

Gratis proefles

Je hebt besloten om deel te nemen aan een HYROX-evenement. Of te wel: hét fitness-evenement van Nederland. Je reis begint nu. Stel jezelf op de proef, geef alles wat je hebt en train jezelf naar de top.

Maar waar vind je nu de juiste begeleiding? We got your back. De trainers van Trainstation 073 staan namelijk in de startblokken om je te helpen trainen voor de HYROX. Op deze pagina vertellen we je meer over dit evenement en kun je direct een proefles inplannen voor HYROX in Den Bosch.

Wat is HYROX?

Tijdens dit evenement komen krachttraining en hardlopen samen, om de race zo uitdagend mogelijk te maken. Iedereen die deelneemt legt hetzelfde parcours af, waarbij krachttraining wordt afgewisseld met één kilometer hardlopen met als doel de reeks oefeningen zo snel mogelijk af te ronden.

Er zijn tien verschillende categorieën waarin deelnemers elkaar uitdagen. Voor zowel beginners- als gevorderde sporters blijven de hardloopafstanden en de oefeningen hetzelfde, maar de gewichten die je tilt hangen af van je eigen lichaamsgewicht en je geslacht. Je missie? Het neerzetten van een zo snel mogelijke tijd of het halen van een persoonlijk record.

Doe je de HYROX liever alleen, samen met een partner of in relayvorm? Die keuze is aan jou. Tijdens het evenement kun je namelijk in alle verschillende vormen battelen. Wel adviseren we je om vooraf te trainen. Zo voorkom je onnodige blessures en zet je je beste prestatie neer.

Boek hier een proefles

Hoe is de HYROX ontstaan?

De HYROX is in 2017 bedacht door de Duitse race-evenementenorganisator Christian Totzke. Samen met Mortiz Fürste, Olympisch medaillewinnaar en wereldkampioen hockey, hebben ze de HYROX een wereldwijd succes gemaakt. De sport heeft inmiddels grote bekendheid vergaard in Europa en Amerika en is uitgegroeid tot de grootste indoor fitnessrace ter wereld.

Hoe ziet het HYROX parcours eruit?

Net als tijdens de race, zullen we je tijdens de HYROX training in Den Bosch meenemen door 8 verschillende oefeningen, waarbij je tussen iedere oefening één kilometer hardloopt. De oefeningen zijn de ski-ergometer, sledpush- en pull, burpee broadjumps, roeien, farmerwalks, sandbag lunges en wallballs. We vertellen je meer over deze oefeningen:

Ski-ergometer

De ski-ergometer is een fitnessapparaat ontworpen om de beweging van langlaufen na te bootsen. Staande op het apparaat, gebruik je de handgrepen om een soepele, neerwaartse beweging te maken die lijkt op het glijden op sneeuw tijdens het skiën. Het is een doeltreffende vorm van cardiotraining die verschillende spiergroepen activeert, waaronder je benen, armen en kernspieren. De weerstand is aanpasbaar, zodat je de intensiteit van je training kunt regelen.

Sled push

Bij de sled-push oefening duw je een zware slee over een bepaalde afstand. Deze functionele krachttraining is gericht op het versterken van de spieren in je onderlichaam, zoals de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kernspieren.

Sled pull

Bij het uitvoeren van deze oefening sleep je een zware slee over het parcours. Deze functionele workout richt zich op het versterken van de spieren van de achterste keten, zoals de hamstrings, bilspieren en rugspieren. Het verbetert niet alleen je kracht, maar ook je stabiliteit en lichaamscoördinatie.

Burpee broad jumps

Hier start je met een burpee, waarbij je naar de grond zakt, een push-up uitvoert en dan krachtig omhoog springt. Na deze sprong voer je een brede sprong (broad jump) uit, waarbij je horizontaal voorwaarts springt met gestrekte benen. Dit combineert de intensiteit van burpees met de explosieve kracht van broad jumps, wat resulteert in een doeltreffende full-body oefening die zowel kracht, uithoudingsvermogen als coördinatie verbetert.

Roeien

Deze oefening wordt uitgevoerd op de roeimachine. Terwijl je roeit, boots je de roeibeweging na door je benen af te zetten, je rug naar achteren te buigen en vervolgens je armen naar voren te trekken. Deze beweging traint diverse spiergroepen, waaronder de benen, rug, armen en kern, waardoor het een effectieve full-body workout biedt.

Farmer walks

Bij farmer walks draag je zware gewichten, zoals dumbells of kettlebells, in elke hand. Je loopt een bepaalde afstand terwijl je deze gewichten vasthoudt. Dit versterkt niet alleen je grip, maar traint ook de spieren in je rug, schouders en benen.

Sandbaglunges

Bij sandbag lunges draag je een zandzak op je schouders terwijl je voorwaartse lunges maakt. Hierbij breng je één been naar voren terwijl het andere naar achteren gaat. De zandzak voegt extra weerstand toe aan de oefening, wat het een doeltreffende methode maakt om de beenspieren, bilspieren en kern te versterken.

Wallballs

Bij wallballs sta je voor een muur met een medicijnbal in je handen. Je voert een squat uit en springt vervolgens omhoog terwijl je de bal tegen de muur gooit, om hem daarna weer op te vangen. Deze oefening vereist kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie, en traint je benen, billen, rug, schouders en armen.

Het correct uitvoeren van alle HYROX-oefeningen is erg belangrijk. Zo voorkom je namelijk onnodige blessures. Laat je adviseren door onze gecertificeerde trainers bij onze HYROX trainingen in Den Bosch.

Boek je HYROX proefles in Den Bosch
Power Station

HYROX-training in Den Bosch

Zoek je een sportschool waar je kunt trainen voor de HYROX, in Den Bosch? Dan is TrainStation 073 dé plek voor jou. Hier vind je een groot aanbod aan apparatuur, gewichten en benodigdheden om jezelf klaar te trainen.

Naast alle apparatuur, gewichten en benodigdheden bieden we je nog veel meer: TrainStation 073 is een community waar jij werkt aan je sportieve doelen. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops, evenementen en trainingssessies onder begeleiding van ervaren trainers. We helpen je je kracht- en uithoudingsvermogen te verbeteren en streven samen met jou naar je best behaalde prestatie.

De sfeer is energiek, gezellig en we zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft. Plan een proefles bij TrainStation 073 en ontdek wat HYROX-training bij TrainStation jou te bieden heeft!

FUN Station
Boxing Station
Ik wil een proefles volgen

TRAINSTATION 073

Leden aan het woord

Dit zeggen anderen over onze sportschool in Den Bosch

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Geert

Dagma

Arno

Robert

Geert

Dagma

Arno

Robert