Top
 
Trainstation 073

Optimaliseer je sportprestaties met power breathing

Direct naar

Gratis proefles

Je probeert zo gezond mogelijk te leven, dit jaar wél je goede voornemens te behalen en wilt in de sportschool misschien wel persoonlijke records verbreken. Je let daarnaast op je voeding en misschien neem je extra supplementen om je gezondheid te ondersteunen. Naast voeding en beweging is er nóg iets waarmee je je gezondheid kunt optimaliseren en sportprestaties kunt verbeteren. We laten je kennismaken met power breathing.

Wat is power breathing?

Je houdt je adem in als je iets zwaars optilt of bent buiten adem na een HIIT-workout. Je ademhaling is een belangrijk onderdeel van je gezondheid. Het zorgt namelijk voor de zuurstofvoorziening van je lichaam en ondersteunt de productie van cellen in je lichaam. De juiste (gecontroleerde) ademhalingtechnieken beïnvloeden je sportprestaties in positieve zin.

Power breathing is zo’n techniek en richt zich op diepe ademhaling. De techniek erachter is al eeuwenoud. Zo bestaan ze al eeuwenlang als onderdeel van diverse culturen en tradities over de hele wereld en heeft de moderne sportwetenschap ervoor gezorgd dat we power breathing kennen zoals vandaag de dag. De meeste ademhalingstechnieken komen dan ook voort uit disciplines als yoga, meditatie en Tai Chi. Deze disciplines leggen de nadruk op de beheersing van de ademhaling om geest en lichaam in balans te brengen.

Volg een proefles power breathing

De voordelen van power breathing tijdens het sporten

Power breathing is onmisbaar in de sportwereld. Zo wordt het toegepast om ademhalingsspieren te versterken en draagt het bij aan een beter uithoudingsvermogen tijdens fysieke inspanning. Door de ademhalingstechnieken met regelmaat toe te passen kunnen spieren die je ademhaling regulieren beter functioneren.

Ook helpt power breathing bij het vergroten van je longcapaciteit. Hierdoor kan het lichaam meer zuurstof opnemen en transporteren naar de spieren die het nodig hebben. Atleten gebruiken het voornamelijk tijdens intensieve trainingen, waardoor ze langer op hoog niveau kunnen presteren en hun herstel sneller verloopt.

Power Station

De voordelen van power breathing en stressvermindering

Vliegt de stress je (op werk) om de oren? Door power breathing toe te passen zal je stress aanzienlijk verminderen doordat je zenuwstelsel kalmeert. Je vecht-of-vluchtmodus neemt af en daarbij activeert het je parasympathische zenuwstelsel. Het parasympathische zenuwstelsel zorgt ervoor dat je lichaam in rusttoestand wordt gebracht en stressniveaus vermindert.

En wanneer je dacht dat je het allemaal gehad had, bevordert power breathing ook nog eens mindfulness en word je je bewust van het moment waarin je je dan bevindt. Door je te concentreren op je ademhaling en het ritme waarin je ademhaalt, ben je in staat gemakkelijker gedachten los te laten. Hierdoor laat je dagelijkse spanningen en zorgen los en ontstaat er een gevoel van kalmte en rust.

De voordelen van power breathing op een rijtje:

 • Je verhoogt je zuurstofopname
 • Vermindert stress
 • Het verbetert je longcapaciteit
 • Je voelt je energieker
 • Je wordt alerter
FUN Station
Boxing Station

Power breathing bij TrainStation

Binnenkort zal ook TrainStation power breathing aanbieden. Samen met onze professionals ga je werken aan je ademhalingstechnieken. Probeer deze of een van onze andere proeflessen.

Wordt TrainStation jouw nieuwe sportclub in Den Bosch? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Personal trainers met veel ervaring
 • Focus op jouw doelen met een plan op maat
 • Je staat er nooit alleen voor bij Trainstation, er loopt altijd begeleiding rond
 • Je plant zelf je training in de app (keuze uit 50 momenten per week)
 • Keuze uit 5 verschillende lidmaatschappen
 • Goed bereikbaar en gratis parkeren in hartje Den Bosch
 • Fysiotherapeut en voedingscoaches aanwezig
 • Maak kennis met onze sportschool met een gratis proefles

Zien we je tijdens een van onze proeflessen?

Vraag een proefles aan

TRAINSTATION 073

Leden aan het woord

Dit zeggen anderen over onze sportschool in Den Bosch

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Geert

Dagma

Arno

Robert

Geert

Dagma

Arno

Robert