Top
 

Voordelen krachttraining

Voordelen krachttraining

Voordelen van krachttraining: word sterker, gezonder én fitter

Vliegen de dumbbells in jouw sportschool je ook om de oren? Dat is gegarandeerd een teken dat iemand aan het krachttrainen is. Een deadlift, shoulderpress of bicep curl: tijdens deze oefeningen houd je je bezig met het trainen van je spieren, waardoor je automatisch aan krachttraining doet. Krachttraining kent veel voordelen. Om je een beter beeld te geven, hebben we er een paar voor je op een rij gezet.

De voordelen van krachttraining op een rijtje

Voordeel 1: je valt af door krachttraining

Om af te vallen geldt er één gouden regel: zorg voor een calorietekort. Je moet dan méér calorieën verbranden dan tot je nemen. Krachttraining draagt op een effectieve manier bij aan dit proces. Wanneer je krachttraining doet kweek je meer spieren. Wil je deze spieren behouden, dan moet je lichaam steeds meer energie verbranden. Het verbranden van energie resulteert vervolgens in een verhoogde stofwisseling.

Tijdens het sporten heeft je lichaam meer zuurstof nodig om je tijdens je workout van extra energie te voorzien. Maar ook na je workout krijg je nog extra zuurstof. Hierdoor verbrand je ook ná je workout calorieën: dit noemen we het afterburner-effect.

Voordeel 2: je voelt je energieker

Een hele dag op de bank hangen maakt je luier. In plaats van uit te rusten, word je alleen maar lomer. De beste manier om over je vermoeidheid heen te komen is door actief te zijn. Onderzoek wijst namelijk uit dat krachttraining hét medicijn hiertegen is. Je lichaam maakt extra endorfine aan, wat je een opgewekt gevoel geeft. Ook worden de stresshormonen in je lichaam de kop in gedrukt. Hierdoor krijgt je lichaam meer rust en meer energie. Dus hup, vlieg direct naar de sportschool om zelf de voordelen van krachttraining te ervaren!

Voordeel 3: het geeft een boost aan je immuunsysteem

Wanneer je gebruikmaakt van een compleet trainingsschema, train je meestal alle spiergroepen. Train je consistent, dan raken spieren in je lijf hieraan gewend en daardoor worden ze sterk. Leuk om je spierballen aan te spannen, maar het heeft ook nog een aantal gezondheidsvoordelen. Het risico op blessures, bepaalde ziektes zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes neemt af omdat het bloed sneller door je lijf pompt. Kom jij een proefles bij ons volgen en zelf de voordelen van krachttraining ontdekken?

Voordeel 4: Sterkere spieren en meer kracht

Hoe meer krachttraining je doet, hoe sterker je spieren worden en hoe meer kracht je krijgt. Door krachttraining ontstaan er kleine scheurtjes in je spieren. Dit is ook de reden waarom je spierpijn voelt. Zorg goed voor je lichaam, door je lichaam voldoende (actieve) rust en de juiste voeding te geven. Alleen dan zullen de scheurtjes herstellen en zich vullen met nieuw spierweefsel. Zo word je telkens gespierder en sterker. Arnold Schwarzenegger, eat your heart out!

Voordeel 5: Meer zelfvertrouwen

Tot slot is een belangrijk voordeel van krachttraining natuurlijk meer zelfvertrouwen. Voel je je energieker en zit je strakker in je vel, dan neemt je zelfvertrouwen vanzelf toe. Doordat je spieren spiergeheugen hebben, ben je in staat iedere training iets zwaarder te trainen. Het feit dat je iedere keer nét iets zwaarder kan tillen geeft je nog die laatste confidence boost die je nodig had. En hoe lekker is het om in de spiegel te kijken en te zien dat je iedere keer weer een stukje sterker wordt?!

Ontdek de voordelen van krachttraining bij TrainStation 073

Ga de uitdaging aan in één van onze stations en vind plezier in krachttraining, terwijl je werkt aan de beste versie van jezelf.

Neem een kijkje in onze fun station, waar de echte eyecatcher het calisthenics rek is. Heb jij het al eens geprobeerd? De oefeningen bij het calisthenics rek worden uitgevoerd met je eigen lichaamsgewicht, waarbij de oefeningen je sterker en flexibeler maken. Leer hoe je chin-ups of dips doet en sta versteld van je eigen krachten.

Wil je naast het kweken van spieren ook vet verbranden? Dan heten onze personal trainers je meer dan welkom in onze power station. Hier maak je kennis met allerlei varianten van krachttraining. Denk aan powerliften, cross- of circuittraining of HIIT.

Op zoek naar nog meer variatie? Doe een (proef)les mee in onze boxing station. Tijdens de boxlessen spreek je alle spieren in je lijf aan. Doordat je alle spieren in je lichaam aanspreekt tijdens het (kick)boksen is dit de beste full body workout die je kan doen!

(Kick)boksen is ook nog eens heel goed voor de geest. Het is een gezonde ontstresser. Tijdens de les vergeet je alles om je heen en kun je een uurtje ongestoord keihard werken!

Ik wil een proefles volgen
Power Station

Sportvoedingsadvies voor maximale spiergroei?

Krachttraining, spiergroei en goed eten gaan hand in hand samen. Wil jij droger en sterker worden? Onze voedingsexperts staan klaar om jou te begeleiden in jouw sport-, voedings-, beweeg- óf afval-journey. Krijg naast een op maat gemaakt voedingsschema de work outs die bij jou passen en kom trainen in ons unieke training center. Welk doel je ook voor ogen hebt, wij helpen je met de juiste manier trainen in een unieke sportomgeving met de nieuwste materialen waarbij aandacht, uitdaging en beleving centraal staan. Kom snel langs om kennis te maken.

Neem contact op
Share