Top
 
Trainstation 073

Yoga Den Bosch

Direct naar

Gratis proefles

Yoga in Den Bosch

Welkom bij Trainstation 073. Wij zijn een veelzijdige sportschool waar je ook terecht kan voor yoga. Ben je toe aan meer balans tussen lichaam en geest? En kan jij wel een les yoga gebruiken als warming up of cooling down na je stevige work-out? Lees snel meer over yoga in Den Bosch op deze pagina.

Plan direct je proefles in

De verschillende soorten yoga

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te krijgen. De oefeningen die je doet tijdens yoga noem je ook wel asana’s. Ze geven je kracht, energie en iets waar we allemaal naar hunkeren: ontspanning. Yoga is er niet alleen voor mensen die alleen op zoek zijn naar rust en balans. De discipline is ook erg populair onder sporters. Yoga verhoogt namelijk je sportresultaten omdat het vasthouden van de posities je concentratievermogen en spieren versterkt. Ook stretch je ook alle spieren in het lichaam en dat maakt je flexibeler.

Wist je dat yoga al meer dan 5000 jaar bestaat? Het is ooit ontstaan in het verre oosten, in India. Er zijn vele verschillende vormen van yoga, hieronder lichten we er een paar toe.

 

Hatha yoga

Dit is een basis yoga met staande, liggende en zittende houdingen. De houdingen worden soms in een serie aangeboden met altijd een begin en einde. Sommige asana’s (yoga houdingen) dragen bij aan de hormoonhuishouding.

 

Ashtanga yoga

Een erg actieve yoga vorm. De serie aan houdingen die je aanneemt zijn altijd hetzelfde. Ashtanga yoga is mede goed voor vetverbranding.

 

Yin yoga

Yin yoga is een passieve en rustige manier van yoga. Je houdt de posities drie tot somsvijf minuten vast. In Yin yoga helpt de zwaartekracht om je te laten ontspannen.

 

Vinyasa yoga

Een dynamische en zeer actieve vorm van yoga. Deze vorm staat bekend als flow yoga en is de meest gangbare vorm. De focus van de les ligt op het wisselen van de houdingen. Dit gebeurt in een vrij snel tempo en daarbij hou je je aandacht constant op de ademhaling. Je doet dit in een vloeiende beweging, vandaar de bijnaam flow yoga.

Vinyasa yoga bij Trainstation 073

Bij Trainstation bieden we Vinyasa yoga aan. Als je dacht dat je bij yoga enkel stil zit heb je het mis. Je kan het vergelijken met aerobics. Er wordt veel gewerkt met de spieren om lengte en kracht in het lichaam op te bouwen. Elke les begint met een korte meditatie en ademhalingsoefening. Daarna we flowen door de les heen met balanshoudingen, ‘krijgers’ en eindigen we met een savasana, daarbij lig je op je rug op de grond en rust je even uit.

Wat dacht je van een proefles yoga gratis bijwonen?

Maak kennis met onze yogadocent in Den Bosch

Mayke

“Hey! Mijn naam is Mayke en ik geef al sinds 2017 les in yoga. Ik ben opgeleid in verschillende vormen van rustige yin, naar actieve vinyasa, van op zijn kop hangen in een doek tot op het water met SUP yoga. Het is een passie en een hobby wat ik graag deel met de deelnemers. Wat ik hoop over te brengen met mijn yogalessen is de connectie te maken tussen je body en mind, waardoor we extra kunnen genieten van wat we doen.’’

Yoga in Den Bosch combineren met fitness

Naast yoga kun je bij Trainstation in hartje Den Bosch ook fitnessen, sporten met een personal trainer, groepslessen volgen en meer. Onze sportschool is verdeeld in drie toffe stations: Het Boxing station, Power station en het Fun station. Hier vind je alles onder één dak. Hou het niet alleen bij een wekelijks uurtje yoga maar stel jouw persoonlijke trainingsplan samen en behaal al jouw sportdoelen. Wanneer je lid wordt ben je welkom om mee te doen aan onze smallgroup lessen en vrij om te trainen in onze stations. Lees hier meer over onze lidmaatschappen.

Plan jouw sportmoment in de app

Jij bent toe aan een adempauze en wil zo snel mogelijk een fijne yogales inplannen. Dat gaat supereasy via onze Trainstation app. Hierin plan je ook alle andere sportmomenten zoals een vrije training, HIIT training, BBB en meer. Ga naar het rooster voor een overzicht van alle trainingsmomenten en tijden.

Yoga is voor iedereen toegankelijk. Combineer het met een strak trainingsplan of gebruik het als een moment van rust in de drukte van het dagelijks leven. Kom naar Trainstation Den Bosch voor stevige yogalessen waarbij jij jouw flexibiliteit en balans terug zal vinden. Zien we jou binnenkort in onze sportschool?

Schrijf je vandaag nog in

TRAINSTATION 073


Leden aan het woord

Dit zeggen anderen over onze sportschool in Den Bosch

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Geert

Dagma

Arno

Robert

Geert

Dagma

Arno

Robert