Top
 
De Krachtformule

Fysiotherapie Den Bosch

Fysiotherapie van Vught Den Bosch

Het woord fysiotherapie hoor je zeer regelmatig. Je kent vast iemand die er wel eens is geweest of je maakt zelf gebruik van deze hulpvorm. Je bent in dat geval niet de enige, één op de vijf Nederlanders brengt regelmatig een bezoekje aan de fysiotherapeut.

 

Waarschijnlijk zocht je op de term ‘fysiotherapie Den Bosch’ omdat je naar een fysio bij jou in de buurt zoekt. Die heb je gevonden. In onze sportschool zit een praktijk voor fysiotherapie in Den Bosch. Deze is makkelijk bereikbaar in het hartje van de stad. We vertellen je op deze pagina er graag meer over.

Of neem direct contact op

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een therapievorm waarbij klachten aan het menselijk lichaam centraal staan. Door middel van bijvoorbeeld gerichte oefeningen zorgt een fysiotherapeut ervoor dat pijn verminderd en bewegen weer moeiteloos wordt.

Wanneer ga je naar de fysiotherapeut?

Meestal ga je naar de fysiotherapeut wanneer je ongemakken ervaart in spieren en gewrichten. Dit komt veel voor in lichaamsdelen zoals armen, benen, rug, nek, schouders etcetera. Een fysiotherapeut behandelt grotendeels (sport)blessures. Dit kan zijn een verrekking in de hamstring, een opgerekte knieband, overbelasting van de achillespees, en ga zo maar door. Je kunt blessures en andere klachten oplopen tijdens het sporten. Ook tijdens het werk, in het dagelijks leven of terwijl je een niet alledaagse activiteit uitvoert kan je het zomaar oplopen. Het kan gebeuren dat je uit een niks een scheut van felle pijn voelt in een lichaamsdeel. Een andere mogelijkheid is dat het begint bij een lichte pijn die beetje bij beetje steeds vervelender wordt.
Wanneer jij pijn – zoals blessures bovengenoemd – ervaart is het verstandig een afspraak te maken met een praktijk voor fysiotherapie in jouw gemeente. Ook in het geval de klacht niet is opgelopen tijdens het trainen ben je van harte welkom. Lees onderaan de pagina hoe je vrijblijvend contact opneemt met fysiotherapie praktijk Van Vught gevestigd in Trainstation 073 Den Bosch.

Het belang van fysiotherapie

Lekker in je lichaam zitten is heel belangrijk. Je hoort te genieten van het leven. Je wil jouw doelen behalen. Dat lukt je niet wanneer je niet pijnvrij kan sporten en bewegen.

 

Bij Trainstation 073 zijn we erg blij dat we naast sport, personal training en voedingscoaches ook fysiotherapie kunnen aanbieden. Het is in onze ogen een gouden combinatie. Je kan een sessie fysiotherapie combineren met een krachttraining in een van onze stations, want het zit allemaal onder één dak. Ver reizen naar een losse praktijk voor fysiotherapie is niet meer nodig. Dat kan een groot voordeel zijn wanneer bewegen alleen al pijn doet. Je vindt de sportschool en praktijk in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Namelijk aan de Veemarktweg, maar negen minuten vanaf het centraal station.

 

Samen met een fysiotherapeut bij in ons Den Bosch stel je een behandelplan samen. Hij gaat je passend advies geven voor herstel, dat matcht met jouw eventuele trainingsplannen. Bijvoorbeeld welke oefeningen effectief zijn voor bepaalde spiergroepen. Of welke professionele sport apparatuur je beter even niet kan gebruiken. Het advies werkt ook preventief: door de kennis zal de kans op blessures in de toekomst dus ook afnemen. Een win-winsituatie. De adviezen kun je dezelfde dag ook nog eens in de praktijk toepassen. Handig voor als je een echte sportfanaat bent en niet kunt wachten.

 

Zit je nu al een tijdje met klachten? Last van je rug, die altijd vervelende knie of heb pijn tijdens het bewegen van je nek? En lukt het je daarom niet om elke dag 100% van jezelf te geven? Klop even aan bij Fysiotherapie Van Vught. Wacht er niet te lang mee, je wil geen blijvende blessures oplopen. Grote kans dat je na een paar sessies weer vrij en moeiteloos kan bewegen!

Van Vught Fysiotherapie in Den Bosch

Ook bij ons in Den Bosch kun je terecht voor fysiotherapie. Sinds 2018 is fysiotherapeut Martijn van Vught met zijn praktijk aangesloten bij Trainstation 073 in Den Bosch. Hij heeft veel ervaring in het veld. In zijn moderne praktijk binnen Trainstation behandelt hij Bosschenaren van jong tot oud. Martijn gaat graag effectief te werk zodat je sneller kan genieten van resultaat. Samen werk je naar herstel toe. Van Vught streeft ernaar om kwaliteit van leven te verbeteren. ‘’Dit doe ik met veel liefde, plezier en passie voor mijn vak’’ zoals de fysiotherapeut mooi benoemt.

 

Een greep uit de verschillende behandelingen, afhankelijk van jouw klachten:

  • Dry needling
  • Orthopedische revalidatie
  • Oefentherapie
  • Medical taping
  • Triggerpoint therapie
  • Sportmassage
  • Ontspanningsmassage
Martijn van Vught Fysiotherapie - Den Bosch

Tarieven fysiotherapie

Wist je dat je zonder verwijzing van de dokter naar de praktijk mag komen? En dat als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie de meeste behandelingen worden vergoed? Dit geldt zelfs voor specialisaties als dry needling en medical taping. Vanaf 15 euro kan je al terecht voor medical taping of een screening. Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie.

Wacht niet langer bij klachten!

Loop jij nog steeds met lichamelijke klachten rond en zit de pijn jouw sportieve activiteiten of zelfs dagelijks leven in de weg? Trainstation 073 en Van Vught helpen je hierbij. Gun het jezelf, maak een afspraak. Bel direct 06 46 88 80 34 of mail naar info@vanvughtfysiotherapie.nl

Neem contact op