Top
 

Calisthenics

Calisthenics

Calisthenics: dit moet je erover weten

Heb je alle gewichten in de gym uitgespeeld en ben je op zoek naar iets vernieuwends? Probeer Calisthenics bij TrainStation 073. Met deze veelzijdige sport verbeter je je kracht en flexibiliteit en werk je aan je lichaamsbeheersing. Werk aan je fysieke doelen, maar maak tegelijkertijd ook deel uit van onze calisthenics community. Maar wat is calisthenics precies? In deze blog leggen we je graag uit wat de sport inhoudt en wat de voordelen zijn.

Of meld je direct aan voor een proefles

Wat is calisthenics?

Het beoefenen van calisthenics gaat verder dan alleen het tillen van gewichten of kilometers afleggen op de loopband. Calisthenics, ook wel bekend als ‘lichaamsgewicht training’, is een vorm van lichaamsbeweging waarbij je je eigen gewicht gebruikt om spieren te versterken en flexibiliteit te verbeteren. Deze fitness benadering vereist minimale apparatuur en maakt gebruik van bewegingen zoals pull-ups, L-sits en de handstand, om de benodigde kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Of je nu al jaren fitnesst of net komt kijken: calisthenics is een veelzijdige trainingsmethode die geschikt is voor mensen van alle niveaus. Werk aan je kracht, je lenigheid, balans en coördinatie. Pas de intensiteit aan, je persoonlijke doelen en verhoog je spiermassa, werk aan jouw droomlichaam en ontwikkel een vitale leefstijl.

Welke oefeningen doe je tijdens calisthenics?

Het liefst sta je tussen de touwen van de cable jungle. Je ziet op tegen die oneindig durende stairmaster of de helling van de loopband. Niet nodig met een goede calisthenics-workout: je combineert kracht en conditie. Zo’n workout bestaat uit twee onderdelen: oefeningen met je eigen lichaam én oefeningen met behulp van elastieken en rekken. We geven je graag wat calisthenics oefeningen als voorbeeld:

Pull-ups

Zoek een stevige horizontale stang in ons calisthenics rek. Zorg ervoor dat de stang hoog genoeg is zodat je de grond niet raakt. Sta recht onder de stang en grijp deze vast met je handen, iets breder dan schouderbreedte en pak de stang vast met een overhandse grip. Hang aan de stang met gestrekte armen en span je lichaam aan om je lichaam stabiel te houden. Begin met het aanspannen van je schouderbladen terwijl je je ellebogen naar beneden en naar achteren trekt. Trek jezelf omhoog tot je kin boven de stang komt. Houd deze houding kort vast en laat jezelf dan weer gecontroleerd naar beneden zakken.

L-sit

Begin zittend op de grond en plaats je handen in de richting van je heupen en houd daarbij je benen recht naar voren. Til jezelf op, gebruikmakend van je handen en til je benen op totdat ze parallel zijn aan de grond waardoor je een L-vorm creëert met je lichaam. Houd je armen gestrekt, je schouders laag en gebruik je buikspieren om je lichaam omhoog te houden. Zorg er tot slot voor dat je je gewicht over beide handen verdeeld.

Handstand

Begin met je handen op de grond en richt daarbij ook je gezicht naar de grond. Plaats je handen op schouderbreedte en duw jezelf omhoog terwijl je één been optilt. Terwijl je andere been omhoog komt, strek je beide benen recht omhoog en breng je je lichaam in een verticale positie. Span je buikspieren aan om je evenwicht te bewaren en focus op een punt tussen je handen. Probeer je lichaam in een rechte lijn te houden. Durf je nog geen echte handstand te doen? Oefen dan de handstand tegen de muur om vertrouwen op te bouwen en werk stap voor stap naar de juiste balans zonder ondersteuning.

Calisthenics in Den Bosch bij TrainStation 073

TrainStation 073 is dé plek in Den Bosch waar je aan de slag kunt met calisthenics-oefeningen. Hier vind je een scala aan bars, rekken en andere installaties die speciaal zijn ontworpen voor calisthenics-training.

Wij bieden meer dan alleen de apparatuur om je calisthenics-oefeningen in Den Bosch juist uit te voeren. TrainStation 073 is een community waar jij werkt aan je sportieve doelen. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops, evenementen en trainingssessies onder begeleiding van ervaren trainers. We helpen je je techniek te verbeteren en ontdekt nieuwe oefeningen. De sfeer is energiek, gezellig en we zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft. Plan een proefles bij TrainStation 073 en ontdek wat calisthenics in Den Bosch voor jou te bieden heeft!

Ik wil een proefles volgen
blank
FUN Station
TrainStation073-fun-6
Share