Top
 
Trainstation 073

Calisthenics in Den Bosch

Direct naar

Gratis proefles

Welkom in de wereld van calisthenics, waar kracht, beweging en vrijheid samenkomen. Calisthenics is een fitness-discipline die je lichaam laat transformeren met behulp van je eigen lichaamsgewicht. Ontdek de eindeloze mogelijkheden van calisthenics, verleg je grenzen en ervaar een geheel nieuwe manier van trainen. Ben je klaar om je innerlijke atleet te laten ontwaken? Neem een kijkje in de wereld van calisthenics en ontdek de kracht van jouw eigen lichaam.

Benieuwd wat Calisthenics in Den Bosch jou te bieden heeft? Op deze pagina vertellen we je meer.

Of meld je direct aan voor een proefles

Wat houdt calisthenics in?

In tegenstelling tot traditionele fitnessmethoden, zoals gewichtheffen of cardio-oefeningen op machines, maakt calisthenics gebruik van het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Denk aan oefeningen zoals pull-ups, push-ups, squats en dips. Calisthenics draait om het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit en lichaamsbeheersing: je bouwt er spieren mee op én werkt aan je algehele conditie.

Welke oefeningen doe je tijdens calisthenics?

Het liefst sta je in de sportschool in het krachthonk. Je ziet op tegen je standaard cardioronde op de crosstrainer of loopband. Niet nodig met een goede calisthenics-workout: je combineert kracht en conditie. Zo’n workout bestaat uit twee onderdelen: oefeningen met je eigen lichaam én oefeningen met behulp van elastieken en rekken. We geven je graag wat calisthenics oefeningen als voorbeeld:

Push-ups

Om een push-up te doen plaats je jezelf in de plank-positie en plaats je je handen stevig op de vloer. Zorg ervoor dat je nek in één rechte lijn is met je ruggenwervel en laat jezelf naar beneden zakken tot je bijna de grond raakt. Druk jezelf vervolgens weer omhoog met je armen tot deze weer volledig gestrekt zijn. Is dit te zwaar? Voer de oefening op je knieën uit, maar zorg er wel voor dat je nek in één rechte lijn blijft met je ruggenwervel.

Squats

Don’t skip legday! Met deze oefening versterk je je benen en billen. Ga in een gehurkte positie staan. Zet je hakken in de grond, zak door je knieën tot 90 graden en kom langzaam weer omhoog. Let op dat je niet voorover buigt, maar houd je lichaam in die hoek van 90 graden. Lukt deze oefening met twee vingers in de neus? Pak een gewicht (2,5, 5 of 7,5 kilo) en houd deze voor je borst tijdens de squat.

Dips

Niet dippen met je nacho’s in de chips, maar in de sportschool om je triceps te trainen. Bij deze calisthenics-oefening is het handig als je één of twee stangen op heuphoogte hebt. Zorg dat de armen in een hoek van 90 graden op de stang staan en zak langzaam naar beneden. Laat alleen je armen het werk doen en laat jezelf zakken om vervolgens jezelf weer op te trekken.

Inverted Rows

Kies voor een rek dat even hoog is als je middel. Pak de stang vast met een overhandse grip. Als het goed is, hang je nu gestrekt onder het rek met alleen je hielen die de grond raken. Span je bil- en buikspieren aan zodat je lichaam recht blijft. Trek je borst richting de stang en laat jezelf daarna weer zakken.

Ga je serieus aan de slag met het opbouwen van je spieren en het verbeteren van je conditie, dan wil je de oefeningen goed uitvoeren en een plek hebben waar je alle benodigdheden vindt. Zoek je naar een plek om calisthenics in Den Bosch uit te voeren? Kom langs in onze funstation. Hier staat een calesthenics rek, waar onze enthousiaste en gemotiveerde leden hun passie voor calisthenics delen en onze professionals je graag helpen bij jouw eerste dip of inverted row.

Ik wil meer informatie

Calisthenics in Den Bosch bij TrainStation 073

TrainStation 073 is dé plek in Den Bosch waar je aan de slag kunt met calisthenics-oefeningen. Hier vind je een scala aan bars, rekken en andere installaties die speciaal zijn ontworpen voor calisthenics-training.

Wij bieden meer dan alleen de apparatuur om je calistehenics-oefeningen in en Bosch juist uit te voeren. TrainStation 073 is een community waar jij werkt aan je sportieve doelen. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops, evenementen en trainingssessies onder begeleiding van ervaren trainers. We helpen je je techniek te verbeteren en ontdekt nieuwe oefeningen. De sfeer is energiek, gezellig en we zorgen ervoor dat je gemotiveerd lijft. Plan een proefles bij TrainStation 073 en ontdek wat calisthenics in Den Bosch voor jou te bieden heeft!

Ik wil een proefles volgen
blank
FUN Station
TrainStation073-fun-6

TRAINSTATION 073

leden aan het woord

Dit zeggen anderen over onze sportschool in Den Bosch

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Lianne

Harry

Gianni

Jos

Geert

Dagma

Arno

Robert

Geert

Dagma

Arno

Robert